El Departament de Territori i Sostenibilitat ha començat les obres de l´últim tram que quedava per desdoblar de la carretera C-260, d´uns 750 metres de longitud, al seu pas pel nucli de Vilatenim, al terme municipal de Figueres. L´àmbit de l´obra va des de l´enllaç amb la carretera N-II fins a la rotonda de Vilatenim, on s´inicia el tram ja desdoblat. La inversió prevista és de 16,9 milions, dels quals 8,9 seran per a l´execució de l´obra „2,27 milions menys que el pressupost de licitació„ i gairebé 8 milions per a l´expropiació d´unes 13 edificacions, necessària per poder realitzar els treballs.

La C-260, que uneix Figueres i Roses, suporta una mitjana anual d´entre 21.000 i 24.000 vehicles al dia, tot i que pot arribar als 43.000 vehicles diaris durant el mes d´agost. El desdoblament pretén resoldre els problemes de congestió que es produeixen en aquest tram d´entrada a la ciutat de Figueres, amb l´execució d´una via amb les suficients característiques de capacitat i seguretat i respectant, alhora, el seu entorn urbà. El termini d´execució de les obres és de 15 mesos.

El tronc central està format per dos carrils de 3,20 metres amb voral interior d´1 metre i voral exterior d´1,5 metres. La mitjana formada amb barreres rígides de formigó (New Jersey) tindrà 1,6 metres.

A cada costat del tronc es preveu la formació d´unes calçades laterals. Cada calçada lateral se separa del tronc mitjançant un espai enjardinat d´1,6 metres delimitat per vorades (en la calçada lateral nord i en la zona més propera a la rotonda la mitjana enjardinada s´eixampla fins als 3 metres d´amplada). Les calçades laterals tindran 6 metres d´amplada. D´aquests 6 metres, 4 corresponen al carril de circulació i 2 als aparcaments. A partir de la calçada lateral es formaran les voreres.

Per possibilitar que els vianants puguin travessar la carretera, es preveu la formació d´una passera. La passera se situa a continuació del carrer Baladres, relativament a prop de la rotonda final. La passarel·la tindrà un tram central de 24 metres de longitud i dos laterals de 18 i 14 metres. L´amplada de la passarel·la serà de 3,6 metres, dels quals 1,8 tindran un paviment de fusta i els altres 1,8 tindran el paviment sintètic. Es formaran rampes i escales a cada costat de la passera.

Dos vials urbans completen l´actuació

A més del desdoblament de la C-260, l´actuació inclou la formació de dos vials urbans propers: el Vial Sud i el Vial Nord.

El Vial Sud discorre paral·lel a la C-260 i relativament proper al riu Manol. Connecta el sud de Vilatenim amb la zona industrial situada a l´altre costat de l´N-II. El vial pot servir per connectar directament Figueres amb Vilatenim, sense haver de passar per l´enllaç actual de l´N-II, que pot arribar a nivells de congestió.

El Vial Sud està format per una rotonda en la part inicial (rotonda del Far d´Empordà). Correspon a l´encreuament del carrer Parc del Manol amb el carrer de Can Lei, la carretera del Far i la prolongació del carrer Itàlia. La rotonda tindrà un diàmetre exterior de 30 metres amb una calçada anular de 8 metres.

Un vial d´uns 550 metres de longitud format per 2 carrils de 3 metres i un aparcament de 2 metres. A més es preveu a un costat una vorera de 2 metres i a l´altre costat una zona enjardinada de 2 metres i un carril bici de dos metres.

Un pas sota l´N-II. Tindrà una amplada total lliure de més de 14 metres formada per dos carrils de 3 metres, una vorera de 2´75 a 3 metres i l´altra vorera de 6,1 a 6,95 metres. La longitud serà de 41,6 metres.

El Vial Nord és perpendicular a la C-260 i paral·lel a l´N-II. Se situa a l´inici de l´actuació i permet donar continuïtat de la calçada lateral nord del desdoblament fins al camí vell de Vilatenim. Tindrà una longitud d´uns 240 metres. Estarà format per un sol carril de 4 metres i una vorera de 2 metres.