Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat les alertes del Pla de Protecció Civil de Catalunya Procicat i el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya Inuncat un cop passat l'episodi de forts vents i mala mar, que no ha deixat incidències greus. Durant l´episodi de fort vent, i fins les dues del migdia, el telèfon d´emergències 112 de Catalunya ha rebut 126 trucades. D´aquestes, 48 trucades s´han fet des del Vallès Oriental, 30 des del Barcelonès, 12 des de la Selva, 8 des del Baix Llobregat, 7 des del Vallès Occidental, 6 des del Baix Empordà i des de l´Alt Empordà, 2 des del Pla de l´Estany i la Garrotxa, entre altres. D'altra banda, les ratxes més destacades d'aquest dilluns han estat els 83 quilòmetres per hora d'Anglès, els 79 km/h de Viladrau i els 76 km/h de la Bisbal d'Empordà.

Els dos plans, però, encara es mantindran en prealerta, l'Inuncat davant la previsió d'onades superiors als 2,5 metres al litoral nord i central, tot i que amb menor probabilitat en les darreres hores; i el Procicat davant la previsió de forts vents fins al vespre al Pirineu i Prepirineu Central i Occidental a les cotes de les comarques de la Selva (les Guilleries) i Vallès Oriental (Montseny). A la zona afectada es podran superar ratxes màximes de 90 km/h tot i que amb menor probabilitat que durant el dia d´ahir i aquest matí. El vent bufarà de component oest.

La majoria de les trucades (64,3%) han estat derivades als bombers, seguit del 17,5% a les policies locals, un 15,1% al cos de Mossos d´Esquadra (trànsit), un 2,4% a Salvament Marítim; i un 0,8% al cos de Mossos d´Esquadra (seguretat).

Algunes de les ratxes màximes de vent aquest matí i fins al migdia han estat, segons l'SMC: 83 km/h a Anglès (7h); 79 km/h a Viladrau (9h); 76 km/h a la Bisbal d´Empordà (10h); 74 km/h a Muntanyola (11h); 86 km/h a Margalef i 72 km/h a Vila-rodona (13h).

L'Ajuntament desactiva el Pla Bàsic d'Emergència Municipal per mal estat de la mar

L'Ajuntament de Barcelona ha desactivat a tres quarts de quatre de la tarda el Pla Bàsic d'Emergència Municipal per mal estat de la mar en la seva fase d'alerta. Durant l´episodi, les onades a la platja no han arribat als 1,5 metres d´altura i s'han produït desperfectes a cap platja.

Aquest pla s´activa en fase d´alerta quan hi ha avís de mal estat de la mar, quan es poden donar amb una probabilitat de més del 30% onades de més de 2´5 metres i el litoral de la ciutat pateix els efectes del mal estat de la mar i aquest pugui ser un perill per les persones o per destrosses en el mobiliari.