Les clarisses de Fortià van donar, fa un parell d´anys, el seu monestir a la Fundació Acollida i Esperança, perquè gestionés les terres del convent i la granja de pollastres que tenien les monges, amb la condició que es beneficiïn del monestir persones amb dificultats per trobar feina. La cooperativa E.I.Foresterra va signar, l´any 2013, un conveni de col·laboració amb la Fundació Antonio Jiménez (FAJ) per tal de potenciar la formació dels joves extutelats. El primer pas va ser crear a Vilamaniscle una residència per als joves. Aquest any, un dels projectes singulars del Servei d´Ocupació de Catalunya (SOC) ha permès a la FAJ, posar en marxa un projecte d´escola agroforestal per a joves procedents d´abandonament escolar i extutelats.

Aquest passat mes de desem- bre, la FAJ va signar el conveni amb la Fundació Acollida i Esperança i el convent de les clarisses per a la creació de l´escola, que funciona a través del mètode pedagògic Montessori. Susanna Molero n´és la guia especialitza- da i Patrícia Centelles, psicopedagoga de l´Institut de Llançà, juntament amb les responsables de garantia juvenil del Consell Comarcal, assessoren en la selecció dels candidats del territori, i Sergi Gabernet, del SAJEG (Servei d´Atenció Especialitzada per a Joves) de la Fundació, deriva els joves extutelats.

L´escola té una doble finalitat. Per una banda, la inserció laboral en empreses de inserció; per l´altra, el retorn al sistema educatiu que es vehicula a través de ­l´ECA (Escola de Capacitació Agrària) Can Quintanes, amb la qual la FAJ té un conveni signat. Per a més informació i inscripcions, escolaforesterra@gmail.com.