El govern de la Generalitat havia de cedir, l´1 de gener del 2014, a l´Ajuntament de Castelló d´Empúries, les funcions de manteniment, neteja i vigilància dels canals d´Empuriabrava, però han passat dos anys i encara no ha arribat aquell dia.

L´alcaldessa de Castelló, Assumpció Brossa (CiU), ha prioritzat els contactes amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat per tancar l´acord que permeti assumir d´una vegada les competències de control dels canals de la marina. Perquè l´acord arribi, però, cal que la concessionària dels canals cedeixi i aquí hi ha un escull. Brossa, que prefereix mantenir silenci mentre estiguin negociant, diu que no passaran d´aquest any 2016 sense desencallar aquest tema.

A Empuriabrava, l´Ajuntament castelloní també treballa en l´arranjament del passeig marítim, que ha de ser la façana turística del municipi. "La promoció turística passa per tenir el litoral endreçat", diu l´alcaldessa castellonina. Per aquest motiu, durant aquest any 2016 iniciaran el projecte plurianual de canvi dels contenidors de tot el municipi, que s´anirà executant per fases, segons les necessitats i la disponibilitat pressupostària.

Al centre històric, aquest any, continuaran les obres de restauració de la basílica de Santa Maria, que també es van executant per fases. La posada a punt d´aquest temple és un altre dels objectius que s´ha marcat el consistori castelloní per a aquest any que acaba de començar.