Les mesures de seguretat que s´han extremat des de fa unes setmanes a la frontera amb França es van incrementar especialment dissabte passat, amb l´inici de l´any 2016 i això va provocar retencions importants de trànsit. La presidenta de l´associació de comerciants de la Jonquera, Bea Artigas, diu que això "és el detonant de la mala campanya des del novembre". ­Artigas no amaga la preocupació per la situació creada amb "la psicosi a França". "Les cues són puntuals; busquem solucions, però cap és viable", afirma Artigas.

Segons el Servei Català de Trànsit (SCT), des de les tres de la tarda hi va haver uns divuit quilòmetres de cua entre els termes municipals de Pont de Molins i la Jonquera a l´autopista AP-7 en sentit d´entrada al país veí, on la gendarmeria francesa va restringir la circulació de l´autopista francesa a un sol carril i revisava i aturava alguns vehicles.

Les cues de vehicles van començar al matí, quan s´havien registrat retencions de fins a set quilòmetres. També hi havia retencions a la carretera N-II per entrar a França. Segons l´SCT, les aturades en aquesta carretera arriben als 15 quilòmetres en sentit nord.