El Departament de Territori i Sostenibilitat ha tret aquest dilluns a licitació la redacció del projecte constructiu de la segona fase de la nova Ronda Costa Brava Sud, de Lloret a Tossa de Mar (Selva). Aquesta nova carretera suposa una inversió total de 98 MEUR, tindrà una longitud de dos quilòmetres, amb viaductes, un túnel i una configuració de carrils 1+1 amb separació de sentits. Aquesta licitació forma part de l'acord al qual la Generalitat va arribar amb els alcaldes i representants dels municipis afectats per tal d'executar la ronda en dues fases. La primera fase -de Blanes a Lloret- està més avançada i es preveu que les obres comencin a la primavera, amb un cost de 71 MEUR.

L'àmbit al que donarà servei la nova Ronda Costa Brava Sud té una població superior als 150.000 habitants i rep 2,5 milions de turistes anuals. Aquest dilluns la Generalitat ha fet un pas més per a completar aquesta ronda entre Blanes, Lloret i Tossa i ha tret a licitació la redacció del projecte constructiu de la segona fase -amb el seu corresponent estudi informatiu- per 1,68 MEUR. Els terminis d'execució són de 8 mesos per a l'estudi informatiu i de 12 mesos per a la redacció del projecte constructiu.

Els projectes que ara es liciten corresponen a la segona fase de la Ronda, que preveu la circumval·lació de Lloret de Mar, començant a l'enllaç amb la C-63 i finalitzant a la GI-682, que connecta amb Tossa de Mar. També donarà accés a Cala Canyelles i a les urbanitzacions costaneres.

Aquesta nova carretera tindrà una longitud de 2 quilòmetres, amb una successió de viaductes i un túnel que creuarà la Muntanya del Morro Fred, de 1.525 metres. En concret, l'obra inclou les següents construccions singulars: un pas superior d'un camí mitjançant una estructura de 42 metres de longitud, un viaducte de la riera de Can Sota de 100 m de longitud, un pas inferior per donar continuïtat al vial d'accés a l'abocador comarcal, un viaducte per salvar les instal·lacions de l'abocador (amb una longitud de 204 metres), un viaducte de 100 metres per no ocupar zones d'abocament i un túnel natural de 1.525 metres sota la Muntanya del Morro Fred, més un perllongament a la boca sud de 190 metres.

El nou vial tindrà la configuració d'una carretera del tipus 1+1 amb separació de fluxos, és a dir, la disposició d'un carril per a cada sentit de circulació separats físicament per un sistema de contenció de vehicles. La inversió total és de 98 MEUR.

Entre Blanes i Lloret, obres a la primavera

La primera fase del projecte —el ramal de la C-32 entre Blanes i Lloret— es podrà començar a executar a partir de la primavera vinent, amb un cost de 71 MEUR. Té una longitud de 6,5 quilòmetres i principalment tindrà tres carrils, dos de pujada i un de baixada, amb els sentits de circulació separats per una mitjana per afavorir la seguretat viària. En alguns trams, s'ha previst dos carrils en tots dos sentits per a facilitar els avançaments de vehicles lents.