Representants del comitè d'Empresa d'Ecoserveis van entrar ahir al matí una instància a l'Ajuntament alertant que els treballadors de l'empresa van aprovar en assemblea i per unanimitat que s'oposaran de totes totes que la fi de la concessió dels serveis urbans l'octubre de l'any vinent acabi amb la separació d'alguns d'ells. Diuen que si l'equip de Govern ho fa i no arriba a cap acord amb ell abans de posar a concurs el contracte hi haurà vagues. L'Ajuntament, precisament, va aprovar fa algunes setmanes una dotació econòmica per fer els darrers estudis.

La resolució aprovada en assemblea diu que els treballadors de l'empresa (que s'encarrega de la recollida selectiva d'escombraries, la deixalleria, la neteja viària i l'enllumenat) vol denunciar davant de la ciutadania el que qualifica «d'intents per part de l'actual direcció de l'empresa amb el beneplàcit de la direcció política actual de l'Ajuntament de Figueres, de separar els treballadors en diversos contractes diferents als que actualment existeixen».

El document, al qual ha tingut accés aquest diari, diu que els empleats s'oposen a «aquestes maniobres que s'estan valorant perquè això significaria molta més precarietat per als treballadors, pèrdua de drets aconseguits i pitjors serveis per a la ciutadania». Per tot aixo, afegeixen, «s'utilitzaran tots els mitjans que la llei els reconeix amb l'objectiu d'evitar unes mesures tan perjudicials per a la ciutadania i els treballadors que tant l'Ajuntament com l'empresa pretenen realitzar».

El comitè fa temps que tem que el Govern tingui la intenció de privatitzar part dels serveis -ara en mans d'una gestió mixta on el 73% és de capital privat- especialment en àmbits com la jardineria, que possiblement seria un dels sectors més fàcils de municipalitzar. El que sembla clar és que l'Ajuntament no veuria viable gestionar les escombraries i, per tant, es podria posar en mans privades. Això és el que se'ls hauria manifestat en una reunió que van tenir el passat mes d'octubre amb l'alcaldessa, Marta Felip. Una trobada que esperaven que es tornés a produir aquest mateix mes però que no s'ha repetit perquè, segons ells, «no paren de donar-nos llargues».

La concessió d'aquest contracte de 15 anys de durada s'acaba l'octubre vinent però creuen que es podria posar a concurs el mes de març de l'any que ve. Reclamen arribar a un acord amb els treballadors abans que això es produeixi perquè sinó alerten que es mobilitzaran. «En cap cas, però, acceptarem que es divideixin els treballadors», diuen des del comitè.