Els Bombers de Figueres denuncien que dues de les quatre portes que tenien operatives per a l'entrada i sortida de camions del parc ja no funcionen.La situació, explica el seu portaveu Pep Gou, els està obligant a deixar alguns combois al carrer per evitar que en situacions d'emergència tinguin problemes per sortir de l'equipament el més aviat possible. D'altra banda, diu que tenen prevista una reunió amb els que han disse?nyat l'avantprojecte de reforma de l'espai perquè no els acaba d'agradar i hi volen fer aportacions. «Tenen sobretot a veure amb la distribució plantejada», explica Gou.

«Ara ja en són dues. No podrem sortir del parc. Mancança de manteniment», assegurava l'Associació de Bombers de la ciutat ahir a través d'un tuit. I és que, segons Gou, una de les portes des d'on surten els camions està avariada des de fa uns dos mesos però ara també n'ha fallat una altra. El parc consta de cinc accessos però un d'ells, assegura, no no s'ha pogut fer servir mai per la posició en què es troba. Per tant, «a la pràctica només comptàvem amb quatre i ja estem molt atapeïts de vehicles, amb la qual cosa es tractarà de deixar-ne al carrer perquè nosaltres hem de poder sortir immediatament en cas d'emergència». Aquesta és una de les noves mancances que s'ha afegit al parc i que des de fa temps denuncien els seus efectius. Material obsolet o roba foradada són algunes de les deficències que denuncien patir. «Precisament sobre la roba, arran de la denúncia que el sindicat va fer a inspecció de treball, ha arribat una resolució en què es requereix al Departament canviar la roba abans del mes de juny perquè ja no compleix la normativa», insisteix Gou. Amb tot, diu que el departament és coneixedor de totes les mancances perquè cada incidència es comunica automàticament al responsable pertinent.

El cos ha protagonitzat diversos actes de protesta. El darrer, el passat mes de novembre per denunciar el retard en la reforma de l'equipament, que s'havia anunciat per al mes d'octubre. Per això i com a crítica als retards que acumulen des de fa anys, es van plantar a les portes de l'ajuntament simulant que ells mateixos feien una obra amb una formigonera i totxanes. Tot i que van dir que Interior no els havia donat més notícies sobre el projecte, el delegat territorial, Albert Ballesta, va assegurar a aquest diari que l'avantprojecte estava a punt d'enllestir-se, que els tràmits s'havien allargat més del previst i que l'obra es faria el més aviat possible, tot i que va evitar parlar de terminis. Els treballs estarien valorats en entre 800.000 i 900.000 euros.

Gou va dir ahir que ja se'ls ha ensenyat el document però hi veuen diverses coses que, al seu entendre, s'haurien de modificar. Per això, es van emplaçar a una trobada in situ amb els ideòlegs de la reforma per plantejar-los els canvis que ells creuen que s'hi haurien de fer. «El que nosaltres proposarem no implica més cost econòmic sinó una redistribució dels espais. Per exemple, no preveuen un dormitori per si ve una dona bomber però per normativa s'hi hauria de tenir en compte», afirma.