L'Ajuntament de Figueres està executant unes obres de millora del sistema de drenatge del Cementiri Municipal. Actuació que permetrà resoldre l'evacuació de les aigües pluvials cap al rec del Mal Pas, situat a llevant de la instal·lació.

Els treballs se centren en la construcció de plataformes elevades a tots els accessos de la zona més moderna del cementiri - edificada el 1987 - per evitar l'entrada d'aigua des de l'exterior i en la instal·lació d'un nou sistema de bombeig. A més també es susbtituirà la vàlvula antiretorn que evita l'entrada d'aigua des del rec en cas de crescuda d'aquest. Executades pels tècnics municipals de Manteniment de la via pública i Fisersa, les obres tenen un cost de 35.000 euros, aproximadament.

El regidor de Serveis Urbans, Joaquim Felip, explica que "aquesta obra s'emmarca en un seguit d'actuacions municipals que - com la que s'executa al parc Bosc aquests dies - s'han planificat des del Govern municipal perquè en cas de pluges intenses aquests punts de la ciutat no pateixin inundacions, les molèsties i les despeses que se'n deriven".

En paral·lel, es realitzaran treballs de neteja de la llera del rec del Mal Pas per facilitar el drenatge de tota aquesta àrea de la ciutat.