03 de desembre de 2015
03.12.2015
La sorra i els efectes del vent

Roses instal·la pantalles protectores contra l'erosió eòlica

El sistema s´aplica tant a la platja Nova de Roses, com a la resta de trams de platges urbanes

03.12.2015 | 14:03
La platja Nova amb les proteccions.

L'empresa municipal Rosersa instal·la aquests dies a les platges urbanes de Roses pantalles protectores per actuar contra l´erosió eòlica, gràcies a les quals es minimitzen els desplaçaments i la pèrdua de sorra produïts pels efectes del vent. El sistema s´aplica tant a la platja Nova de Roses, com a la resta de trams de platges urbanes on es detecta la necessitat d´aquest tipus de protecció.

Les tanques que s'estan instal·lant estan formades per una lona de material geotèxtil que actua com a pantalla de contenció. La seva instal·lació es realitza longitudinalment al llarg del tram de platja a protegir. En el cas de la platja Nova, es procedeix a la seva col·locació en paral·lel al passeig Marítim, abastant tot el tram comprés entre l'inici de la plaça Catalunya i la Riera Ginjolers. Els treballs de col·locació d'aquestes pantalles tindran una durada de tres setmanes.

La mesura, que es porta a terme a Roses des de l'any 2006, evita que l'acció del vent desplaci la sorra cap a l'espai enjardinat i el propi passeig adjacents. L'actuació s´emmarca dins el programa de preservació de les platges urbanes del municipi promogut per l'Ajuntament de Roses, en aplicació de les directrius marcades pels certificats mediambientals EMAS i ISO 14001 aconseguits l´any 2003.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook