L´Ajuntament de Figueres ha començat una actuació especial al Parc Bosc municipal amb l´objectiu d´evitar l´arrossegament de terra i pedres cada vegada que plou amb intensitat. Atès el pendent, l´aigua fa circular parc avall tot de material que malmet les zones de joc infantil de la part alta, la zona del palmerar i, finalment, el Passeig Nou. Els treballs, adjudicats a l´empresa Construccions Leinad per un import de 40.716,50 euros, es van iniciar aquest dilluns 30 de novembre i està previst que s´allarguin unes cinc setmanes.

Les obres se centren en la creació de sistemes de captació de grans quantitats d´aigua i terres d´escorrentia. Es realitzen moviments de terra per controlar la velocitat i el pas de l´aigua actuant a les cunetes del camí central, on s´hi col·locaran elements de distracció de l´aigua -com arbustos, entre d´altres-, amb l´objectiu de desviar-la dels recorreguts marcats i repartir-la per altres recintes del parc per assolir un drenatge natural. També es redefiniran i s´acotaran els accesos als recintes de jocs infantils i el palmerar.

El regidor de Serveis Urbans, Joaquim Felip, destaca "l´esforç que l´Ajuntament ha realitzat els últims anys en el manteniment i posada al dia del Parc Bosc,". Felip recorda que, "els anys 2013 i 2014 el Parc ja va ser objecte de dues actuacions concretes més enllà del manteniment, com ara la millora del paviment i reparacions específiques per resoldre problemes de drenatge".

Cada any, el pressupost municipal inclou una partida ordinària de 50.000 euros per al manteniment d´aquesta zona verda. L´alcaldessa, Marta Felip, explica que "tot aquest esforç econòmic neix de la voluntat del Govern municipal de vetllar pel parc més important i més gran de la ciutat, que també és una de les zones amb més història i més importància per a molts figuerencs i figuerenques".