El ple celebrat aquest dilluns ha aprovat la creació de la comissió especial per a la redacció d'un nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, en què hi haurà un representant de cada grup municipal, que a més podrà designar un assessor per participar a les reunions de definició del nou planejament.

El pla general actual és vigent des de 1986, tot i que va ser revisat i aprovat definitivament per la comissió territorial d'Urbanisme de la Generalitat el 1993. El procés de redacció del nou planejament es planteja com un treball de consens entre tots els grups municipals, tenint en compte que ha de definir el model urbanístic de futur del municipi per a les properes dècades.

La comissió es reunirà de forma trimestral. "Serà un procés llarg i el que volem és que tingui la màxima participació possible", remarca el regidor d'Urbanisme, Josep Bofill. L'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, destaca també la voluntat de consens i la necessitat que el nou pla d'ordenació urbanística tingui en compte molts més aspectes que els urbanístics, com l'afectació en aspectes naturals, ambientals o socials, entre d'altres.

El ple d'aquest dilluns també ha aprovat el plec de clàusules per tal de poder adjudicar la cinquena i darrera fase de les obres de rehabilitació de l'Alfolí de la Sal com a centre cultural. L'objectiu és que aquestes obres estiguin acabades el setembre de l'any vinent i que a finals d'any o principis del següent ja es pugui haver museïtzat aquest important espai.

Un altre projecte que s'ha aprovat inicialment és el d'urbanització dels carrers Barcelona, Vendrell, Ginesta i Ventalló. Es tracta d'espais que no han estat urbanitzats anteriorment i en què cal fer tots els serveis bàsics i la pavimentació dels vials.