Els vins i les vinyes de la denominació d´origen (DO) Empordà seran protagonistes del documental Collita 2015 del programa 30 Minuts, de TV3, que s´emetrà aquest diumenge, cap a les deu del vespre. Collita 2015 s´endinsa en la situació actual i les perspectives de futur del vi català. Per primera vegada, el vi de les diverses denominacions d´origen catalanes plegades ha superat les vendes de La Rioja (33% davant de 29%) en el consum a Catalunya.

En paral·lel, a la conquesta del mercat metropolità, les marques intenten ampliar les exportacions, aprofitant que el vi s´ha convertit en beguda de prestigi en molts països desenvolupats i emergents. En el concert mundial, però, es troben amb tres-centes cinquanta mil marques competint.

Collita 2015 s´ha centrat en les dues zones productores catalanes més allunyades geogràficament: l´Empordà i la Terra Alta. Coincideixen en una generació de joves formats per a la vitivinicultura que han apostat per la qualitat a partir de les varietats autòctones, com les garnatxes i les carinyenes.