L'exdiputat i exregidor d'ERC, Francesc Canet, actual director de l'Institut Ramon Muntaner de Figueres, ha anunciat aquest migdia que renuncia al càrrec de Síndic de Greuges de Figueres, després que el ple municipal no hagi pogut aprovar el seu nomenament per unanimitat. "Si hi hagués hagut abstencions, ho hauria acceptat, però amb vots negatius no puc", ha dit en una roda de premsa.

Aquest passat dijous a la nit, el plenari va debatre la candidatura de Francesc Canet com a relleu del fins ara Síndic, l'exregidor d'Unió Democràtica Eduard Puig Pujol. En la votació no hi va haver sorpreses, però el resultat final s'allunya d'una de les condicions posades per Canet abans d'acceptar l'encàrrec: que hi hagués consens.

Dos regidors de Ciutadans, Héctor Amelló i Toni Pérez, i la portaveu del PP, Maria Àngels Olmedo, van expressar la seva negativa a acceptar Canet malgrat els elogis a la seva persona. Els arguments exposats van ser de caràcter polític, pel fet que el candidat, catedràtic d'història i director des de fa anys de l'Institut Ramon Muntaner, havia estat vicealcalde de Figueres i diputat al Congrés en representació d'ERC.

Sentiment d'humiliació

Canet ha convocat aquest divendres al migdia els mitjans de comunicació i, durant el seu discurs, ha fet un llarg relat crític del procés de la seva candidatura. "Hi ha hagut moments en què no ha faltat gaire per sentir-me humiliat", ha decretat.