El Govern de Figueres ha emès un comunicat públic per afirmar que "respecta i alhora lamenta la decisió del senyor Francesc Canet i Coma de renunciar a la proposta d'esdevenir Síndic de Greuges de la ciutat".

El Ple d'ahir va votar favorablement i per àmplia majoria el dictamen relatiu al seu nomenament com a Síndic Municipal. Tots els grups hi van votar a favor excepte la portaveu del Partit Popular, Maria Àngels Olmedo, i els dos membres de Ciutadans, Héctor Amelló i Toni López, que hi van votar en contra.

Aquest procés arrencà del 22 d'abril d'enguany, quan Francesc Canet va rebre l'encàrrec unànime de la Junta de Portaveus de presentar unes directrius per desenvolupar aquesta responsabilitat. L'equip de govern considera que, durant els mesos posteriors, la voluntat de resoldre la vacant que deixà l'anterior Síndic, Eduard Puig Pujol, "s'ha vist entorpida tant per qüestions de forma com per valoracions polítiques personals", afirma el Govern.

Segons l'alcaldessa, Marta Felip, el resultat de tot aquest procés "demostra una manca de visió de ciutat per part de molts membres de l'oposició, la qual cosa arriba al punt d'haver de descartar persones molt vàlides per un pur tacticisme polític"