L'Ajuntament d'Olot ha hissat aquest dimarts la bandera espanyola al balcó de Can Joanetes en compliment d'una sentència del jutjat contenciós administratiu número 2 de Girona. Com ha passat en molts altres municipis catalans, la sentència estima un recurs que va interposar l'Estat a instàncies de la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, contra l'Ajuntament d'Olot per no penjar la bandera espanyola i incomplir la llei de banderes.

En cas de no acatar la sentència, el cas podria haver finalitzat amb la inhabilitació de l'alcalde del municipi, Josep M. Corominas. En una nota enviada als mitjans, el consistori deixa clar que la hissada de la bandera s'ha fet per "imperatiu legal".

A diferència del que ha passat amb la bandera espanyola, els jutjats, en aquest cas el jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona, han donat la raó al consistori olotí desestimant la denúncia interposada per la Delegació de l'Estat a Catalunya pel pagament de la quota anual a l´Associació de Municipis per la Independència (AMI).