Planejar un viatge amb avió no sempre resulta fàcil, però fer-ho amb Ryanair des de l'aeroport de Girona es converteix gairebé en un joc de rol, en el qual cada passatger ha de planificar estratègies i superar múltiples obstacles abans de poder arribar al destí desitjat i en les dates escollides. Tot i que la companyia irlandesa va posar a la venda, fa uns dies, els bitllets de les 29 rutes que farà des de l'aeroport gironí del mes de març a octubre (temporada d'estiu 2016), ni totes començaran a operar el març -algunes ho faran a l'abril i fins i tot al juny- ni totes ho faran en freqüències de vol regulars, ja que en la majoria dels casos poden arribar a canviar fins a quatre vegades en només set mesos.

Un dels exemples més caòtics és el d'Eindhoven (Holanda). Per arribar a aquesta ciutat, des de la qual molts passatgers viatgen després a Amsterdam, cal tenir un calendari a mà, ja que cada mes es produeixen modificacions. Mentre que aquest novembre s'hi podrà volar els dilluns, els dijous i els dissabtes, el desembre es podrà fer també els dimarts 15 i 22 i el gener, el dimarts dia 5. Després d'aquestes dates -que coincideixen amb les festes nadalenques- els dimarts desapareixeran altre cop com a opció disponible fins al febrer, quan es tornaran a incorporar dins la freqüència de vol. L'estabilitat però no perdurà, ja que el març, tot tornarà a canviar. Coincidint amb Setmana Santa, a partir del dia 26 de març es podrà volar cada dia menys els divendres fins al 29 de maig, data a partir de la qual, la ruta entre Girona i Eindhoven es prendrà quinze dies festius, per tornar a operar el dia 16 de juny. Tot un periple per aquells passatgers que per qüestions laborals o personals han de fer ús d'aquesta ruta habitualment.

Un cas similar es produeix a la ruta que uneix Girona i Londres Suton (Regne Unit), que s'iniciarà el pròxim 17 de març i en la qual es podrà volar dimarts, dijous i dissabtes. A l'abril però, tot es capgirarà i aquests dies seran substituïts per dilluns, dimecres, divendres i diumenges. Fins a l'agost, que també es podrà volar dissabte, això sí, només aquest mes, ja que el setembre torna a estar en blanc.

Una situació força caòtica a l'hora de comprar els bitllets, que no només afecta la regularitat en el calendari sinó també en la quantitat de vols disponibles. A Dublín (Irlanda), dels 22 dies que oferirà vols als usuaris durant el mes de juliol passarà a només 9 el mes d'agost. Si l'opció del viatge però, segueix sent Irlanda -país d'origen de la companyia- també es podrà optar per Cork, però només de principis de juny fins a finals juliol, els dos únics mesos que s'hi estableix connexió des de l'aeroport gironí.

El repte més gran de tot viatger, però, és escollir el destí on viatjar. Per això, una opció entre els gironins és triar entre les destinacions que ofereix a l'aeroport de Vilobí d'Onyar la companyia irlandesa. La sorpresa arriba quan es decideix comprar bitllets per ciutats italianes com Olbia, Brindisi o Perugia o l'alemanya Dortmund, ja que, tot i que apareixen a la web de Ryanair, no hi ha vols disponibles.