Una quarantena de persones, entre ells la desena d'examinadors de Trànsit que hi ha a les comarques gironines, s'han concentrat aquest migdia davant la delegació de Trànsit de l'Estat a Girona per fer pressió i demostrar que mantindran la vaga indefinida " fins al final". El col·lectiu assegura que des del passat 14 de setembre, quan van iniciar la vaga, uns 1.500 alumnes s'han quedat sense possibilitat de treure's el carnet a les comarques gironines. El proper dilluns tenen previst tornar-se a reunir amb la Direcció General de Trànsit i esperen que acceptin les seves demandes: un augment de sou, reducció del nombre de proves i lliurament dels resultats de l'examen telemàticament.

Una quarantena de persones - entre ells els examinadors gironins i d'altres companys vinguts d'altres parts del territori i membres del sindicat o de l'AGE- han participat aquest migdia en una concentració que s'ha fet davant de la delegació de Trànsit de l'Estat a Girona. Carregats amb pancartes i xiulets, els assistents han reclamat la dimissió de la Directora General de Trànsit, Maria Seguí, i "dignificació" per la seva feina.

Els examinadors porten més d'un mes, des del 14 de setembre passat, en vaga indefinida. Una vaga que, pel que fa a les comarques gironines estan seguint una mitjana del 70% de la plantilla a la demarcació de Girona que està conformada per 10 examinadors.

De moment, les negociacions amb la Direcció General de Trànsit (DGT) estan enrocades però els examinadors ja han avançat que mantindran la vaga indefinida "fins que faci falta". "Si hem travessat aquest oceà ara no pararem", han assenyalat. Les seves reivindicacions són clares: volen un complement de perillositat que està enquistat i reclamen des del 2008, un augment del sou, la reducció del nombre de proves de les 13 actuals fins a 12 que diuen que és el que tocaria i més personal.

"Ara fa uns sis anys érem 13 o 14 examinadors, que seria el que marca la Redacció de Llocs de Treball, però que des de fa temps no es compleix", ha assenyalat el delegat de Trànsit del sindicat de funcionaris CSI-F i portaveu dels examinadors, Brígido Endrino.

A més, també volen poder entregar els resultats dels exàmens de fora telemàtica, tal i com es fa en altres països, per evitar i reduir l'augment d'agressions verbals que pateixen darrerament i, al mateix temps, també volen que Trànsit es comprometi i garanteixi que no obrirà el negoci al sector privat. "Volem que es comprometin públicament a que els exàmens continuaran essent públics, que podrem oferir un servei de qualitat", ha afirmat el delegat.

En principi, la propera trobada que tenen és el dilluns 26 d'octubre i esperen que la Direcció General de Trànsit mogui fitxa. "De moment només ens han donat propostes vagues, no acaben de mostrar les cartes ni dir-nos res clar. Dilluns està previst que vingui la directora general de Trànsit que, per primer cop, participaria en una reunió així", ha subratllat Endrino. De moment, segons el col·lectiu, s'han deixat de fer uns 36 exàmens, de mitjana a les comarques gironines, des que van començar la vaga indefinida. En total, fins ara, uns 1.500 alumnes s'haurien quedat sense la possibilitat de fer l'examen per treure's el carnet de conduir.

"Ho lamentem i demanem disculpes a les autoescoles i els ciutadans però també han d'entendre que són unes reivindicacions que portem molt de temps reclamant-les i que realment ho necessitem. No podem seguir així", ha assenyalat el delegat qui també ha recordat que la vaga també els afecta a ells mateixos ja que no cobren el sou complet.