22 de octubre de 2015
22.10.2015
No estaven a classe

Un control contra l'absentisme escolar detecta i lliura als seus pares 14 menors a Figueres

El dispositiu, un dels que el consistori realitza periòdicament, preveu transferir els casos als serveis socials en cas de reincidència

22.10.2015 | 16:59
Imatge d´arxiu d´una patrulla de la Guàrdia Urbana de Figueres

La Guàrdia Urbana de Figueres i els Mossos d'Esquadra han realitzat aquest dijous un dispositiu conjunt contra l'absentisme escolar als voltants d'escoles i instituts de la capital de l'Alt Empordà. El control s'ha saldat amb la detecció de 14 menors que no estaven a classe dins del seu horari escolar. Els menors han estat lliurats als seus pares o tutors. Els controls, que es fan periòdicament, tenen per objectiu evitar la reincidència i implicar les famílies per evitar situacions d'aquest tipus. En cas de no aconseguir aquests objectius, els protocols del consistori preveuen transferir els casos més greus a Serveis Socials i Educació i imputar si cal les famílies reincidents.

El problema de l'absentisme escolar, especialment entre la comunitat gitana, és una qüestió que fa temps que preocupa a l'Ajuntament de Figueres. Tant és així que el consistori va posar en marxa l'any passat un protocol per lluitar contra aquest fenomen i que en cursos anteriors va finalitzar amb la imputació de famílies per permetre que els seus fills faltessin a escola durant llargs períodes de temps quan els menors estaven en edat d'escolarització obligatòria.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook