22 de octubre de 2015
22.10.2015
Encàrrec de la Direcció General d'Immigració

El Consell Comarcal fa un curs pioner a Catalunya pels Certificats d'Acollida

Les sessions de formació es fan a Sant Pere Pescador, Castelló d'Empúries, l'Escala, Roses i la Jonquera

22.10.2015 | 08:19

Sant Pere Pescador, Castelló d'Empúries, l'Escala, Roses i la Jonquera són els cinc municipis de l'Alt Empordà que s'han escollit per organitzar, al llarg de les properes setmanes, els cursos de formació per obtenir el Certificat d'Acollida, una iniciativa pionera a Catalunya.

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà com a responsable de la gestió del Pla comarcal de Ciutadania i Immigració, ha rebut l'encàrrec de la Direcció General per a la Immigració de portar a terme un projecte pilot del curs de formació per obtenir el Certificat d'Acollida per aquelles persones nouvingudes que ho necessitin, d'acord amb el que estableix el nou Reglament d'Acollida de la Generalitat de Catalunya.

Per poder obtenir el certificat d'acollida cal acreditar la participació en tres mòduls de formació: un mòdul (A) de català i castellà amb un mínim de 90 hores de formació en cadascuna de les dues llengües oficials, un mòdul (B) sobre coneixements laborals amb una durada mínima de 15 hores i un tercer mòdul (C) sobre coneixement de la societat catalana i del seu marc jurídic d'un mínim de 15 hores.

El curs d'acollida al municipi de Sant Pere Pescador va començar aquest dilluns amb la participació de 28 alumnes. Durant el propers dos mesos el Consell Comarcal organitzarà la formació dels mòduls B i C en tres municipis més de la comarca (Castelló d'Empúries, l'Escala i Roses), i també està prevista la seva celebració a La Jonquera, en una data encara per determinar. El mòduls A l'ofereix el Centre de Normalització Lingüística (CNL) a partir de la seva oferta habitual de cursos de català.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook