El portaveu del grup municipal de Compromís d'Esquerres per Figueres, Xavi Monfort, ha adreçat per escrit, avui dimarts, una sèrie de preguntes al govern de Figueres per saber quines actuacions s'estan fent per prevenir i pal.liar la pobresa energètica a la ciutat i per saber com s'ha tramitat i comunicat la convocatòria del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, que ofereix una línia d'ajuts per mitigar aquesta forma de pobresa, i que a Figueres desenes de famílies s'hi podrien acollir.

Compromís d'Esquerres creu que el govern no ha actuat amb l'interès que s'esperaria amb els compromisos adquirits per evitar la pobresa energètica a Figueres. Monfort afirma que "tenim seriosos dubtes de que el govern de Marta Felip hagi aplicat correctament els acords de ple de lluita contra la pobresa energètica".

Per a la formació d'esquerres, des de l'Ajuntament no s'ha fet una difusió adequada de la convocatòria autonòmica. Aquesta va aparèixer publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya el 31 d'agost d'aquest any 2015, i el termini per acollir-s'hi acaba el 15 d'octubre. La notícia va ser penjada al web de l'Ajuntament de Figueres el 7 d'octubre i compartida al perfil de Facebook de l'Ajuntament el dia 8 d'octubre. "Si tenim en compte que entre el 7 i el 15 d'octubre -dia que acaba el termini per presentar les sol.licituds- hi ha tres dies no hàbils, només en queden sis per tal d'iniciar el procés de sol.licitud, que a més, ha de comptar amb un certificat dels serveis socials sobre la vulnerabilitat econòmica", assegura Monfort. "Tinc la sensació de que no faciliten gaire l'accés a aquests ajuts", afegeix el regidor.