El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, va inaugurar dimecres des de Granada l'últim tram que faltava per estrenar de l'A-7, més coneguda com l'autovia del Mediterrani. L'A-7 hauria de connectar el sud de l'Estat, des d'Algesires, amb el nord, fins a Barcelona. De fet, Rajoy ja va donar per completada l'autovia del Mediterrani i va afegir que enllaça la província de Cadis "fins a la frontera amb França". Un missatge que també es fa palès al comunicat que va emetre la Moncloa. Ara bé, de veritat n'hi ha poca en les paraules de Rajoy. D'una banda, des de Castelló de la Plana fins a Barcelona, la via que fa la funció de l'A-7 és, en realitat, l'AP-7; per tant, una autopista que, a diferència de l'autovia, és de pagament. D'altra banda, des de Barcelona fins a la frontera francesa, l'única via d'alta capacitat també és l'AP-7.

En aquest cas, el tram de Barcelona a la frontera amb França no forma part del projecte de l'A-7. Es tracta d'un recorregut on la via que hauria de fer la funció d'autovia és l'A-2: el desdoblament de la N-II. De moment, des del 2004 -quan es va començar la construcció del doble carril d'aquesta carretera a la demarcació de Girona- i fins a l'actualitat, només hi ha 15 quilòmetres desdoblats. Els quilòmetres d'autovia són els del tram Fornells de la Selva-Caldes de Malavella (que fa 8 quilòmetres i es va inaugurar el 2007) i els del tram Caldes-Sils (que fa 7 quilòmetres i es va inaugurar el desembre de l'any passat). La resta del recorregut, més de 50 quilòmetres de la N-II, es troba pendent d'obres o de projectes de construcció. De fet, fins al 2018, no es preveuen estrenar més quilòmetres de l'A-2 a la província de Girona.

El motiu és que les darreres adjudicacions del Ministeri de Foment per desdoblar dos trams de la N-II superen els 30 mesos d'execució. D'una banda, la construcció del doble carril entre Sils i Maçanet de la Selva (de 2,7 quilòmetres i amb un pressupost de 21,2 milions d'euros) hauria de ser una realitat a la meitat del 2018. De l'altra, el desdoblament entre Orriols i Medinyà (de 3,3 quilòmetres i amb un pressupost d'11,8 milions d'euros) hauria d'estar enllestit a principis del 2018. Una situació que contrasta amb les paraules que el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, també va pronunciar dimecres des de Granada. "El Govern del PP ha obert entre Almeria i Màlaga més de 50 nous quilòmetres d'autovia en quatre anys, amb una inversió d'uns 800 milions d'euros".

Per tant, la demarcació de Girona només compta amb una via d'alta capacitat: l'AP-7, que és una autopista de pagament, L'autovia del Mediterrani, que segons Rajoy connecta amb la frontera francesa, amb prou feines arriba a Barcelona. A Girona, l'única "autovia" del Mediterrani només disposa de 15 quilòmetres, entre Fornells i Sils. La resta d'aquesta "autovia" és una carretera de més de 50 quilòmetres amb un únic carril per sentit. S'anomena N-II i encara no hi ha data perquè estigui desdoblada fins a la frontera amb França.