L'Àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Roses impulsa aquest nou curs escolar el projecte 'L'Aventura de ser Pares', un programa adreçat a les famílies amb fills de 3 a 5 anys, que aportarà coneixements i obrirà la reflexió sobre aspectes relacionats amb la cura, l'educació i la socialització dels infants. Les activitats, que són gratuïtes, tindran lloc entre els mesos d'octubre i desembre a les escoles Jaume Vicens Vives i Narcís Monturiol.

Com entendre el comportament dels infants, millorar la comunicació amb ells, resoldre conflictes, potenciar la confiança, organitzar la vida quotidiana familiar, ajudar els fills a resoldre els seu problemes o tractar aspectes com disciplina, normes i límits, són alguns dels temes que es tractaran al llarg del programa.

La metodologia que se seguirà serà la realització de sessions grupals, participatives i dinàmiques, cadascuna de les quals abordarà un aspecte que s'obrirà a la reflexió i al debat entre tots els assistents, conduïts per una moderadora. El projecte està pensat per a pares i mares interessats a obtenir estratègies personals, emocionals i educatives per dur a terme el seu paper educatiu de manera positiva, millorar la comunicació i la relació amb els fills, i garantir-ne el seu benestar.

El programa consta de 12 sessions, dues de les quals seran conjuntes entre pares/mares i fills/es. A l'escola Jaume Vicens Vives tindran lloc els dimecres entre el 7 d'octubre i el 22 de desembre, de 9.15 a 11.15 h, mentre que a l'escola Narcís Monturiol les sessions es duran a terme de l'1 d'octubre al 17 de desembre, tots els dijous amb el mateix horari.

Per participar en aquesta activitat, que és gratuïta, cal inscriure's prèviament a cadascuna de les escoles on es realitzen les activitats.