L´Ajuntament de Figueres ha posat en marxa una nova actuació contra el mosquit tigre a diversos punts de la ciutat on s'havia detectat la presència d´aquest insecte.

Els tècnics de la Mancomunitat Intermunicipal Voluntària del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter, a instàncies de l´Àrea de Medi Ambient de l´Ajuntament de Figueres, s´han encarregat de realitzar el tractament, que ha consistit en l'aplicació d'un producte antilarvari que es posa en els embornals de la ciutat i que té una eficàcia de dos mesos. Amb aquesta acció en els embornals el què es pretén és evitar la cria del mosquit tigre als possibles focus de la via pública de la ciutat.

D´entre les zones tractades, destaca sobretot l´actuació en punts propers a centres escolars. En resum, s´ha intervingut en els carrers del barri de l'Horta Capallera, en els entorns de la plaça Abdó Terrades i de la plaça Francesc Macià, en els carrers de l´entorn de la biblioteca Fages de Climent i dels antics Jutjats, en el carrer de la Campinya i en els carrers de l'entorn de la llar d'infants Bon Pastor.

Des de l´Ajuntament de Figueres es recorda que també és responsabilitat dels ciutadans evitar la proliferació del mosquit tigre a les seves vivendes i jardins, evitant l'acumulació de petites quantitats d'aigua estancada en pots, pneumàtics o altres recipients que són els focus de cria d´aquesta espècie.