L'Ajuntament de Castelló dEmpúries està duent a terme, desw d'abans de la llevantada, les tasques de neteja del rec Madral, el qual se situa íntegrament al seu terme municipal. Aquest curs d´aigua s´inicia al polígon industrial el Pla i arriba fins al sector del Cortalet, amb un recorregut total de 4.200 metres.

Les tasques que es realitzen al rec Madral, segons informa l'Ajuntament, consisteixen en retirar la vegetació i la brancada morta o caiguda dins la llera, de manera que no hi hagi obstacles a la lliure circulació de les aigües. També es drena el fons del rec, allà on hi ha llot acumulat, amb l´objectiu d´incrementar la seva secció i afavorir el drenatge dels espais agrícoles pels quals discorre.

Atès que una bona part del recorregut d´aquest rec és en l´àmbit del Parc Natural dels Aiguamolls, les feines que s´hi porten a terme es fan amb especial cura, evitar malmetre la vegetació que hi ha a les vores, de manera que únicament s´eliminen els arbres ja morts o aquells estrictament necessaris per la maniobrabilitat de la maquinària.

Val a dir que aquestes obres, que s´allargaran per un període de temps d´unes tres setmanes i que tenen un cost al voltant de 40.000 euros, es financien íntegrament amb recursos municipals, i responen a les seculars demandes del sector agrícola castelloní per alleugerir els efectes negatius de l´aigua que s´embassa als conreus després de pluges intenses. No debades la singular topografia de bona part del terme municipal absent de desnivell, la naturalesa pantanosa del territori i la manca de manteniment dels recs en aquestes darreres dècades, dificulten el drenatge dels conreus i la normal activitat agrària.