01 de octubre de 2015
01.10.2015
Remodelació estructural

Comencen les obres de la futura oficina de turisme de Figueres

És previst que els treballs finalitzin l'abril del 2016

01.10.2015 | 13:33
Les obres s´han iniciat en el termini previst.

L'Ajuntament de Figueres ha informat que ja s'han iniciat les obres de la futura oficina de turisme de Figueres a la Casa Empordà, equipament ubicat a l'antic escorxador. Si totes les previsions es compleixen, els treballs finalitzaran l'abril de 2016. Actualment, l'oficina de turisme es troba a la plaça del Sol.

El Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat ha concedit a l'Ajuntament de Figueres una subvenció de 400.000 euros per dinamitzar l'entorn amb l'adequació del recorregut per a vianants entre la plaça el·líptica i la plaça de l'escorxador així com arranjar l'aparcament dissuasiu de la carretera de Llançà. Les obres permetran traslladar l'oficina de turisme de Figueres en aquest espai remodelat.

Aquesta subvenció forma part d'una línia d'ajuts als ens locals de Catalunya per al desenvolupament de plans de foment territorial de turisme que, com proposa el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya, vol apostar per un model turístic competitiu, sostenible i de qualitat amb la diversificació de l'oferta, l'orientació a la demanda, la desestacionalització i la innovació del producte, fent del turisme una activitat generadora de riquesa i d'ocupació.

L'alcaldessa de la ciutat, Marta Felip, va destacar fa uns dies que aquesta subvenció permetrà a l'Ajuntament, que ja ha adjudicat i finançat amb fons propis el projecte del trasllat de l'oficina de turisme a la Casa Empordà, dinamitzar l'entorn de l'antic escorxador. Dinamització que juntament amb l'adequació del recorregut per a vianants des de l'aparcament dissuasiu de la carretera de Llançà, les últimes obres de millora de les voreres i cruïlles del carrer Caamaño i Monturiol, i les properes de la plaça de la Palmera, han de permetre dibuixar aquest recorregut "natural i amable" fins a la nova oficina de turisme.

Per la seva banda, el regidor de Turisme i Comerç, Manuel Toro, també va voler expressar la seva satisfacció per haver aconseguit la subvenció per aquest projecte de nova oficina de primera categoria i Centre d'interpretació de productes agroalimentaris i vitivinícoles de l'Empordà, una peça que el consistori veu com a "clau" pel turisme de la ciutat i la comarca.

De fet, el que es busca segons l'actual equip de govern és potenciar la Marca Empordà per fer de la promoció turística del territori una eina de treball conjunt. Així mateix, també es vol que aquest Centre de Producte de l'Empordà esdevungui un imant d'atracció dels visitants de la ciutat que limiten la seva estada als voltants del Museu Dalí.

 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook