L'equip de Govern de Figueres proposarà al plenari municipal d'octubre unes ordenanances fiscals que congelen els impostos i taxtes per als 2016 i rebaixen en un euro el tram més alt de l'aparcament regulat de la zona blava. L'esborrany d'aquestes ordenances han estat presentades per l'alcaldessa Marta Felip i el regidor Jordi Masquef.

A grans trets, el Govern planteja una bonificació de l'IBI del 95 per a famílies nombroses, una rebaixa del 50% d'aquest impost per a ús d'energies renovables en l'habitatge, l'exempció de l'Impost de Vehicles per a persones discapacitades i amb mobilitat reduïda i una altra bonificació del 95 per a la rehabilitació de façanes del nucli antic.

Els ajuts previstos, una bonificació del 75% per obres de modernització i millora del petit comerç en locals inferiors a 150 m2 i un nou tram especial per rebaixar la taxa de l'aigua per sota dels 0,55 euros el m3 per a les famílies nombroses.

L'Ajuntament, si s'aprova la proposta, també incentivarà l'ús de la deixalleria i rebaixarà la taxa d'obertura per als emprenedors que obrin un negoci. pel que fa les activitats agrícoles i ramaderes, la taxa es rebaixarà entre un 75 i un 95% si la xifra de negoci no supera els 150.000 euros.

L'alcaldessa ha reconegut que la ciutat comença a notar "una incipient" recuperació econòmica i que aquestes accions sobre les taxes i impostos "tenen com a objectiu impulsar aquesta reactivació" amb l'ajut al petit comerç, l'agricultura i les necessitats socials.