L'equip de govern (ERC) de Cadaqués ha aprovat inicialment la modificació de la plantilla orgànica amb la incorporació de nou com a cap de la Policia Local al caporal Antoni Mirabete que el 2013 va ser traslladat a Protecció Civil. Al mateix ple van posar-se sobre la taula altres canvis com la contractació de dos guàrdies vigilants i l'expedient a l'agent de qui consten imatges dormint en hores de feina.

Pendents encara d'aprovar el pas de policia a guàrdies municipals, el govern va tirant endavant canvis, alguns amb informes negatius de secretaria i amb l'oposició de CiU que defensa el model de Policia Local i que no es desmantelli l'estructura actual.El govern també ha intentat esbrinar qui va enviar informes a Antifrau sobre pressumptes irregularitats del cap de la policia. Els caps han respost que ho desconeixen.

Problemes a l'estiu

El govern d'ERC de Cadaqués va admetre al ple, davant les queixes de l'oposició (CiU), que han faltat agents aquest estiu per afrontar problemes com baralles, actes vandàlics o sorolls. Els convergents van demanar si creuen que aquestes problemàtiques es podran afrontar millor o pitjor amb vigilants en comptes de policies. L'alcalde, Josep Lloret, només va respondre que «ens ha faltat personal de policia» i que de cares a l'any vinent, amb guàrdia municipal o policia, «serà més fàcil amb més personal».

Els convergents, contraris al canvi de Policia Local a vigilants que vol implantar ERC, van posar sobre la taula problemes diversos a l'estiu. Van aportar imatges i diverses proves facilitades per veïns, segons es va explicar, d'actes vandàlics, baralles amb actuacions de la Policia Local, problemes per consum de droga, gent dormint als caixers, entre altres situacions. Segons van preguntar, la policia es va trobar amb situacions complicades en les que fins i tot intentaven actuar i eren increpats. D'altra banda, hi ha queixes i instàncies de veïns del carrer Miquel Rosset «per sorolls, incivisme, brutícia, botellons als parcs infantils, drogues» tot entre quarts de quatre i dos quarts de set de la matinada, «dia a dia durant l'estiu».

Els convergents van preguntar per escrit i al ple se'ls va respondre sobre com s'afronta per part del govern i van demanar si es creia que amb el canvi de moderl seria més o menys fàcil donar-hi resposta. L'alcalde no es va extendre en les respostes i únicament va dir que el canvi de model s'estava afrontant amb Interior i els Mossos. Pel que fa a l'incivisme va dir admetre que ha faltat personal i que amb agents o vigilants l'estiu vinent s'espera resoldre amb més personal. Al carrer Miquel Rosset, va explicar que hi van acudir Mossos, tot i que no s'ha obert cap acte per sorolls ni per tancar fora dels horaris permesos als locals. Pendents que el nou govern faci efectiu el canvi de Policia Local a vigilants, qualsevol qüestió relacionada amb la policia posa sobre la taula el debat en el que ERC i CiU tenen dues posicions enfrontades. Durant el ple van passar diversos punts relacionats amb la policia. La suspensió del concurs per la plaça d'agent; el nomenament del cap de policia Antoni Miravete o la contractació de personal per a l'estiu. Els convergents van aprofitar per posar de manifest les problemàtiques d'aquest estiu que han denunciat els veïns.