Agustí Ayats, que va ser responsable de les campanyes electorals municipals de 2007 i 2011, en les quals CiU va obtenir la majoria absoluta a Figueres, ha decidit fer un pas endavant i afiliar-se a Unió Democràtica, després d'abandonar la militància a CDC.

"Em vaig donar de baixa a principis d'aquest any, ja que no em sentia representat per les polítiques i propostes del partit en el marc del procés sobiranista", ha explicat Ayats. "Entre el partidaris de la independència a qualsevol preu i els del manteniment de l'estatus quo i la intransigència hi ha una única alternativa catalana i catalanista que s'atreveix a ser moderada, i que vol que els catalans assolim tots els nostres objectius d'autogovern i de defensa de la llengua i la cultura catalana des del seny i el diàleg", ha remarcat Ayats, que ha assegurat que "Unió ens assegura el camí adequat per donar resposta als problemes que afecten Catalunya. Entre tant de soroll i èpica d'una banda i de l'altra, el que crec que necessitem els catalans és la força del seny", ha afegit.

El president d'Unió a Figueres i a l'Alt Empordà, Manuel Toro, ha celebrat la incorporació d'Ayats a Unió. "Durant més de 30 anys, CiU ha defensat elcentre moderat i ha aconseguit per a Catalunya el període més llarg i fructífer d'autogovern i prosperitat. La incorporaciód'Ayats, així com l'arribada de nous militantsal partit,ésuna respostalògica al viratge deCDC cap a postures més radicals i al fet que Unió hagi quedat sola com a garant de la moderació i la força del seny", ha subratllat Toro, que ha lloat el tarannà i la trajectòria política d'Ayats.