El Departament de Territori i Sostenibilitat ha tancat totes les actes d'ocupació de finques afectades pel projecte de desdoblament del darrer tram de la C-260 a Figueres. Tots els propietaris a qui s'expropien finques han signat els documents que els hi permet, cobrar la primera part de l'expropiació, i a la Generalitat començar les obres el mes vinent. Els propietaris estaven pendents des de fa uns vint anys. L'obra té un cost de 19,1 milions.

La Generalitat ha confirmat que tal i com estava pevist, dimecres es va tancar el tràmit de la signatura de les actes d'ocupació de les finques afectades pel desdoblament sense cap entrebanc. Com va apuntar a principi de setembre el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, les persones que han d'abandonar casa seva han cobrat el 30% dels imports acordats i en els propers mesos s'espera que acabin de cobrar la resta.

Amb aquest tràmit, que s'espera des de fa anys, resolt, les màquines ja haurien de poder començar a treballar el mes vinent, tot i que no començaran fins cap al gener per la calçada principal.

El projecte afecta uns 750 metres de la via que s'havien convertit en un cul d'ampolla per tots els vehicles que arribaven per aquesta via desdoblada en tota la resta del tram fins a Roses.L'actuació s'iniciarà a l'enllaç amb la carretera N-II i anirà fins a l'actual rotonda de Vilatenim. Tindrà un tronc central format per dos carrils amb vorals. A cada costat hi haurà una calçada lateral. També es construirà una passera per a vianants per tal de poder creuar la carretera. Dos vials urbans completaran l'actuació: un al sud, que anirà en paral·lel a la C-260 connectant Vilatenim amb la zona industrial i l'altre al nord, que donarà continuïtat a la calçada lateral nord del desdoblament fins al camí vell de Vilatenim.