El municipi de Castelló d´Empúries té una capacitat de gairebé 17.000 places d´allotjament comptabilitzades en totes les tipologies d´establiment turístic establertes com a tal, entre hotels, aparthotels, hostals, pensions, càmpings i turisme rural. Aquests es troben en la seva majoria disponibles tot l´any. A aquesta oferta d´allotjament, cal afegir-hi els habitatges d´ús turístic que són uns 7.500 al municipi castelloní, dels quals només al voltant de 1.600 estan legalitzats i d´acord amb el llindar màxim d´ocupació de la cèdula d´habitabilitat les places comptabilitzades totals són 9.350.

Amb aquestes dades a la mà, l´Ajuntament castelloní vol adoptar mesures, que començaran aquest mes d´octubre.

Tant l´Ajuntament de Castelló com la Generalitat pretenen que aquests 6.000 habitatges d´ús turístic sense legalitzar que encara hi ha al municipi es posin al dia i paguin la taxa turística corresponent de la qual un 30 per cent reverteix a l´Ajuntament per a invertir més en la promoció turística.

L´alcaldessa, Assumpció Brossa, va tenir una reunió, la setmana passada, amb tècnics de la Generalitat per treballar conjuntament. A partir d´aquest treball conjunt, personal del Departament d´Habitatge determinarà els pisos que encara no es troben legalitzats. "Intentarem aconseguir que es redueixi aquesta xifra, ja que això afecta la nostra oferta turística de qualitat", manifesta Brossa.