aquest dissabte, a una setmana del 27 de setembre, l'ANC Figueres ha celebrat la seva Festa Jove a la Plaça Catalunya, una jornada emmarcada per espectacles i actuacions de grups de música, així com de discurs "dirigit als joves, a la participació i al moment transcendental que estem vivint com a País", segons han explicats representants de l'entitat a través d'un comunicat.

La tarda va començar amb les actuacions de Tramuntakada, la Banda de Percussió OciArt i un taller de castells per part de la Colla Castellera de Figueres. Seguidament es va passar el torn als quatre grups de música. La plaça es va omplir per escoltar i disfrutar de Pau Babau, el heavy metal català de Los Guardians del Pont, l'esperat retrobament de Dekrèpits i la rumba de Bananna Beach.

Durant la nit, també hi va haver intervencions des de l'escenari, per part de Lluís Benejam (ANC Figueres), Anna Bernabeu (coordinadora nacional de l'ANJI), Aida Àngel (Membre del secretariat nacional de l'ANC), Fèlix Diez (Súmate), Maria Besora (Candidata de les CUP - Crida Constituent), Pol Girbal (Candidat de Junts pel Sí i membre de les JERC) i Natàlia Figueras (Candidata de Junts pel Sí i membre de les JNC). Es va cridar a la participació i es va fer sobretot esment a "la importància de la implicació dels joves en aquest procés, així com en la construcció d'un nou país ple d'oportunitats".