Els veïns del Turó Baix i les Vinyasses, el barri adjacent amb el carrer Ter, fa temps que demanen a l´Ajuntament de Figueres que prengui mesures correctores per evitar els excessos de velocitat en aquest important vial que comunica la carretera de Llers i el carrer Avinyonet amb la N-260.

"Aquest és un punt molt transitat i massa sovint veiem automòbils i camions de tota mena que hi passen a gran velocitat", asseguren els veïns.

El seu temor, tal com explica Joan Sels en el text adjunt, és que si l´Ajuntament no pren les mesures que va anunciar abans de les passades eleccions municipals, algun dia hi torni a haver algun atropellament com els dos que ja hi va haver mesos enrere en aquest carrer.

El vial, no només fa d´eix de comunicació entre barris, sinó que també és un dels punts d´entrada i de sortida de l´estació del TAV i de tots els veïns que procedeixen dels pobles veïns: Llers, Terrades, Sant Llorenç de la Muga i Albanyà.

Els veïns reclamen que es reguli el trànsit amb nous passos de vianants, bandes reductores de la velocitat i, si és possible, "que la Guàrdia Urbana també hi instal·li el radar uns dies com a mesura preventiva".