18 de setembre de 2015
18.09.2015
El Far d'Empordà

Roquer demana a Foment un enllaç ferroviari de l'alta velocitat amb Logis Empordà

El president del Consell Comarcal assenyala que només s'hauria de construir un tram d'un quilòmetre de via ferroviària, amb "un mínim cost econòmic"

18.09.2015 | 12:15
Vista aèria de la plataforma logística Logis Empordà

El president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Ferran Roquer, ha enviat una carta al secretari general d'Infraestructures del Ministeri de Foment, Manuel Niño González, reclamant el seu suport per construir l'enllaç ferroviari entre la línia d'alta velocitat, el futur centre intermodal del Far-Vilamalla i la plataforma logística Logis Empordà. Tal i com detalla Roquer, es tracta d'una obra molt reivindicada pels sectors empresarials de les comarques gironines i els treballs es podrien realitzar "sense dificultats tècniques". En concret, el president del Consell Comarcal subratlla que les obres suposarien "un mínim cost econòmic" i tindrien un retorn a curt termini.

En aquesta carta, Roquer assenyala que només s'hauria de construir un tram d'un quilòmetre de via ferroviària per connectar la línia d'alta velocitat amb la plataforma logística Logis Empordà, situada al Far d'Empordà i que ja disposa de 23 hectàrees urbanitzades i en funcionament. "Coneixeu perfectament l'escenari en el que es troba aquest projecte. Per això li plantegem que, en la mesura de les seves competències, contribueixi a donar-hi l'impuls definitiu", demana el president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà tot afegint que és una actuació que es podria realitzar "sense dificultats tècniques i amb un mínim cost econòmic".

Segons Roquer, la inversió tindria un "retorn a curt termini" ja que permetria que diverses empreses que estan interessades en invertir en el centre intermodal, puguin fer-ho al quedar superat "l'obstacle que representa la necessitat de tenir resolt l'enllaç ferroviari a l'ample de via europeu". Un ample europeu que, tal i com va explicar el passat abril el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, està previst que arribi al futur centre intermodal del Far-Vilamalla l'any vinent.

Al mateix temps, en aquesta carta, Roquer recorda que l'assoliment de l'ample europeu repercutirà en la potenciació del trànsit ferroviari en el tram gironí del Corredor Mediterrani, "on s'estima que pot arribar a assolir un increment de l'ordre d'un 11%". "També repercutiria en fer viable el reivindicat tercer carril per al transport de mercaderies fins a Portbou", afegeix Roquer.

En aquesta línia, el president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà conclou la carta destacant que consideren que aquesta obra és "un projecte prioritari" que requereix sumar totes les "capacitats i recursos" a partir de la cooperació institucional. "Per tot això, demanem un suport actiu i l'actuació ràpida i decidia del Ministeri de Foment, donant-li al projecte un alt grau de prioritat per no perdre la oportunitat història que suposa desbloquejar, d'una vegada per totes, aquesta peça clau que pertany al tram Perpinyà-Figueres de la xarxa ferroviària transeuropea de transport de mercaderies", conclou Roquer.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema