14 de setembre de 2015
14.09.2015
Tornada al «cole» 2015-2016

El transport escolar porta cada dia aquest curs 1.866 alumnes de la comarca

Vilanant ha recuperat les antigues escoles, mentre l'ajuntament s'ha traslladat al mòdul prefabricat

14.09.2015 | 18:20
Els nens de Vilanant, contents amb el nou edifici.

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha iniciat avui tot l'operatiu vinculat amb les prestacions relacionades amb l'inici del curs escolar i les seves competències sobre transport i menjador. No s'ha notificat cap incidència destacable fins al moment. En concret, el transport escolar portarà diàriament, aquest curs, un total de 1.866 alumnes d'arreu de la comarca, corresponents als nivells d'educació infantil, primària i secundària dels diferents centres.

Es tracta d'una xifra superior a la de l'inici del curs anterior (era de 1.809) i que es concretarà en els propers dies un cop es facin efectives les inscripcions dels alumnes de batxillerat que faran ús d'aquesta prestació que, en aquest nivell, no és obligatòria. Aquest curs hi ha en servei una flota de 62 vehicles que pertanyen a una desena d'empreses de transport i que realitzen un total de 66 itineraris. Una cinquantena de persones s'ha preparat per fer d'acompanyants. Precisament dijous passat tingué lloc, a la seu del Consell Comarcal, una jornada formativa que va complementar el curs rebut fa uns mesos.

Aquest curs, com a novetat, entra en servei un itinerari nou, concretament el que va de Bàscara a l'INS Ramon Muntaner de Figueres. També s'amplien els itineraris que acaben a la resta de centres de secundària de Figueres, doncs si fins ara només anaven a un institut ara van a dos. Per exemple, l'itinerari de Navata, que acabava al Deulofeu, ara també anirà a l'INS Olivar Gran, i l'itinerari de Biure que abans anava a l'INS Cendrassos ara també anirà a l'INS Monturiol.

Pel que fa al servei de menjador obligatori, novament no hi haurà alumnes de secundària, perquè acaben la jornada lectiva a les 14.45 h., i el servei de transport escolar els porta tot seguit a casa. A falta del tancament definitiu de les dades, el nombre de sol·licituds de beques de menjador és de 1.343. Totes elles es concedeixen per raons socials o de distància al centre docent al qual estan adscrits, malgrat ser alumnes escolaritzats en el seu propi municipi de residència. Les beques menjador es concedeixen al llarg de l'any, per tant aquesta xifra està oberta.

L'any passat el nombre final de sol·licituds va ser de 1.706 i es van resoldre positivament totes elles, ja que complien els requisits de les bases de la convocatòria. Per aquest curs s'espera arribar a una xifra semblant.

Pel que fa als menjadors, el Consell Comarcal ha assumit per al curs 2015-16 la gestió de 35, el que representa més del 50% dels menjadors escolars de l'Alt Empordà. La resta de menjadors són gestionats per les AMPAS (29) o bé directament pels ajuntaments (5).

Pel que fa al finançament, les dades provisionals indiquen que aquest curs el Consell Comarcal de l'Alt Empordà gestionarà 2.209.870 euros en el servei de transport escolar, 630.587 euros en el servei de menjador obligatori i 913.024 euros per a beques menjador. Tots aquests diners són transferits pel departament d'Ensenyament de la Generalitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema