10 de setembre de 2015
10.09.2015
Medi ambient

Avinyonet vol evitar que els pobles veïns saturin el seu recollidor de deixalles

L'Ajuntament ha parlat amb Cistella i Vilanant perquè els veïns no dipositin els residus al carrer Vilafant

10.09.2015 | 13:03

L'Ajuntament d'Avinyonet de Puigventós ha detectat un problema important a l'àrea d'aportació de residus del carrer Vilafant, el tram de la carretera que travessa el poble per anar fins a Cistella. El problema ve donat, segons el consistori avinyonetenc, pel fet que molts veïns de Vilanant i Cistella utilitzen aquesta àrea per dipositar les seves deixalles i això comporta una acumulació de residus no prevista.

"He parlat amb l'alcalde de Cistella i l'alcaldessa de Vilanant i s'han compromès a traslladar als seus veïns el missatge que cadascú ha de tirar les deixalles al seu municipi", explica l'alcalde d'Avinyonet, Josep Maria Bartolomé, agraint aquest gest de col·laboració.

Canvi de contenidors

Si es compleixen totes les previsions, abans d'acabar aquest any, l'Ajuntament d'Avinyonet de ­Puig­ventós té previst substituir els actuals contenidors pels nous (sistema EASY) amb una cabuda més important. Pensen, però, que aquesta no és la solució. "Hem d'aconseguir que cada vilatà utilitzi els contenidors del municipi on paga els seus impostos", indiquen.

Mentrestant, han estudiat la possibilitat que l'empresa encarregada de la gestió de residus dupliqui els dies de recollida, però també apunten que això comportaria un petit increment en el rebut de les escombraries. "Amb tota seguretat, no seria lògic un augment d'impostos per acollir deixalles d'altres municipis", admet l'alcalde en una carta adreçada als veïns.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema