Dissabte passat va tenir lloc a Vilamaniscle la segona acció de l´organització ecologista EINA (Ecologia i Natura de l´Albera), que encapçala un nen d´onze anys, l´Andreu Canaleta, i que compta amb més de vint socis, entre els qual l´ornitòleg i naturalista Jordi Sargatal. Una vintena de voluntaris van fer una recollida de deixalles al camí de Boterós, on s´hi van trobar llaunes, ampolles, plàstics, cartutxos i gran quantitat d´objectes diversos, la majoria dels quals romanien entre la natura des de fa força anys, com ara restes d´un model antic de motocicleta o d´un televisor dels anys vuitanta.

EINA va agrair la col·laboració de tots els participants oferint-los un esmorzar un cop finalitzada l´acció. Aquesta acció va comptar amb el suport de l'Ajuntament de Vilamaniscle, que va aportar el material necessari. L´alcalde, Ramon Bonaterra, va celebrar la iniciativa d´aquesta jove organització, que té per objectiu incidir en la preservació i sostenibilitat de l´Albera i busca conscienciar petits i grans del perjudici que representa llençar deixalles a la natura.

La primera acció d´EINA va tenir lloc el passat dia 1 d´agost a la Font del Conill d´Espolla i va comptar amb el suport del consistori d'aquest altre municipi alberenc.