Un informe de la patronal Pimec recull que el 3,6% dels ocupats a les comarques gironines són treballadors de l'administració local, una proporció força similar a la mitjana catalana (que se situa en el 3,2%). En total, a la demarcació de Girona hi ha 9.105 empleats en aquesta branca del sector públic, cosa que suposa que, per cada 1.000 habitants, hi ha 12,3 funcionaris. L'estadística de la patronal també permet veure que el Baix Empordà i el Ripollès són les comarques on hi ha més funcionaris locals per habitant, i que a la Garrotxa i al Pla de l'Estany és on n'hi ha menys. L'informe també constata que l'ocupació pública a Catalunya s'ha reduït un 1,1% durant els darrers cinc anys.

(Aquesta notícia substitueix la informació publicada a les 15.04 hores. La notícia original ja ha estat degudament corregida)

L'informe de la patronal Pimec, titulat 'Empleats públics a Catalunya i Espanya. 2008-2015' analitza l'evolució que han tingut les plantilles de les administracions durant aquests últims anys. La crisi econòmica ha obligat a aprimar-les i a Catalunya, durant els darrers cinc anys, aquesta reducció s'ha situat en un 1,1%.

Al gener del 2015, Catalunya tenia 301.145 assalariats al sector públic. Una xifra que engloba tant els treballadors de la Generalitat (54,7%), els dels ajuntaments i altres ens locals (28,1%), els de l'Estat (9%) i els d'universitats (8,2%).

Si es posa en relació amb la resta de l'Estat, els treballadors públics que hi ha a Catalunya representen l'11,8% de tots els que hi ha arreu del territori espanyol. Aquest percentatge situa Catalunya com la comunitat autònoma amb menor pes de l'ocupació pública, seguida de les illes Balears, València, Navarra, la Rioja i el País Basc. Per contra, Extremadura se situa a l'altre extrem (amb un 25,5%), seguida d'Andalusia, Castella i Lleó, Castella la Manxa i Aragó.

9.105 treballadors a Girona

L'informe de la patronal també analitza quin és el pes que tenen els funcionaris locals a les diferents demarcacions catalanes. Pel què fa a comarques gironines, i en base a dades d'afiliació a la Seguretat Social, l'estudi recull que el 3,6% dels assalariats a la demarcació treballen en ajuntaments i altres ens locals.

En total, a les comarques gironines hi ha 9.105 empleats en aquesta branca del sector públic. I segons recull l'informe de Pimec, això suposa que, per cada 1.000 habitants, de mitjana hi ha 12,3 funcionaris.

En números absoluts, a l'Alt Empordà hi ha 1.740 treballadors de l'administració local; al Baix Empordà, 1.903; a la Garrotxa, 526; al Gironès, 2.522; al Pla de l'Estany, 266; al Ripollès, 406, i a la Selva, 1.742.

L'informe, però, va més enllà d'aquestes xifres. I és que l'estudi també analitza quines són les comarques que tenen més proporció de treballadors públics, en relació amb la població a la qual serveixen i amb el conjunt d'ocupats que té cadascuna.

A les comarques gironines, el Baix Empordà i el Ripollès són les comarques que encapçalen aquesta estadística. És a dir, les que tenen més funcionaris de l'administració local en relació amb el nombre d'habitants que hi viuen. A l'altre costat de la balança, és a dir, allà on n'hi ha menys, s'hi troben el Pla de l'Estany i la Garrotxa.