El Ple d´aquest dijous 3 de setembre posa a debat l'aprovació les bases per abordar la reordenació de l´àrea de Serveis Urbans amb la creació del futur Institut Municipal de Qualitat Urbana. Aquest Institut ha de garantir la planificació i execució de totes les polítiques que afecten l´espai públic de la ciutat i comptarà amb un elevat grau de participació ciutadana tant en la presa de decisions com a l´hora d´establir els objectius prioritaris.

Segons l´alcaldessa, Marta Felip, es tracta de "dotar de major eficàcia a la prestació i la gestió d´aquells serveis que la ciutadania exigeix: l´enllumenat públic, la recollida dels residus, la neteja de carrers, així com la gestió dels espais verds o la gestió de l´aigua, entre d´altres".

Per liderar aquest servei es crearà una plaça de caràcter directiu en el si de la plantilla de llocs de treball de l´Ajuntament, que haurà d´ocupar un professional amb experiència contrastada en la direcció i la gestió de serveis públics vinculats amb l´administració, específicament en l´àmbit dels serveis urbans. La selecció de la persona es farà a partir d´un concurs de mèrits, tal com estableix la legislació de la funció pública.

L´Institut Municipal de Qualitat Urbana també assumirà i incrementarà les funcions participatives de l´actual Consell "Figueres, Ciutat dels Detalls", que va ser creat per acord de Ple de data 6 de maig de 2010 i es dissoldrà en el ple d´avui.