El bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha fet una carta als fidels en el marc de la celebració de la Diada la setmana que ve. En ella, apel·la als fidels a plantejar-se, tant a nivell individual com col·lectiu, com poden ajudar Catalunya. "Cadascú de nosaltres s'ha de preguntar què pot oferir a Catalunya en aquest moment històric", apunta. El bisbe també posa èmfasi en les arrels cristianes que han configurat el passat i el present de Catalunya. En aquesta línia, demana que la "proposta cristiana no sigui menystinguda ni oblidada" en la construcció del futur del país. "Els valors cristians són necessaris per humanitzar la persona i la societat", remarca.

El bisbe de Girona és una de les veus dins de l'Església catalana que s'han mostrat favorables al procés i, en el seu moment, també es va pronunciar a favor que la ciutadania pogués expressar la seva opinió sobre el futur del país a través d'una consulta.

Enguany, coincidint amb una Diada que dóna el tret de sortida a la campanya electoral, Pardo ha aprofitat per llençar un missatge als fidels i els apel·la a plantejar-se com poden contribuir en el que qualifica com a "moment històric".

El bisbe també aprofita per reivindicar el paper del cristianisme en la història de Catalunya i demana que continuï tenint un paper rellevant en el futur. Per això, remarca que la "proposta cristiana no ha de ser menystinguda ni oblidada" en la construcció del futur del país.

Finalment, el bisbe Francesc ha recordat que ignorar la dimensió cristiana en els projectes de present i futur del país, sigui quin sigui, "significaria un empobriment no només pels creients, sinó per a Catalunya". Des d'aquesta convicció, afegeix que caldria "reflexionar i acordar com es realitza institucionalment aquesta mútua col·laboració amb el bé comú".