El president de la Protectora d'Animals de Figueres, Alberto Márquez, es mostra sorprès per l'anunci de l'Ajuntament de construir un nou centre i diu que no ho veuen viable tenint en compte que l'ens comarcal els deu uns 40.000 euros perquè durant tot aquest any no ha fet les aportacions acordades per a fer-se càrrec de la recollida d'animals.

Márquez diu a més que no es poden portar els animals a tocar de l'abocador de Pedret i Marzà, tal com creu que volen fer, i proposa utilitzar l'antiga llar d'infants Ramon Reig per traslladar-se fora del nucli urbà. El president de l'entitat insisteix que tot es fruit de la denúncia de dues veïnes i que ells ja han recollit més de 500 signatures que preveuen lliurar properament a l'Ajuntament. «Nosaltres ja hem previst mesures correctores que hem treballat amb l'Ajuntament com pantalles acústiques i uns sostres a les gàbies per reduir els sorolls. Per això no entenem que anunciïn això sense parlar amb nosaltres», insisteix.

L'advocat que li porta el cas, Antonio Segura, explica, a més, que els veïns han interposat una demanda penal als jutjats pel soroll que no s'ha resolt i que també hi ha obert l'expedient sancionador a l'Ajuntament, que tampoc s'ha tancat. «No hi ha res en fer perquè no s'han resolt els recursos que hi hem presentat», afegeix. Paral·lelament, diu que han demanat la llicència que es va concedir al setembre de 1964 a les cinc cases que hi ha a la zona «perquè estan en sòl rústic i, per tant, al nostre entendre de forma il·legal però l'Ajuntament encara no ens ha lliurat aquesta documentació». Amb tot, Segura diu que fa temps que mantenen reunions amb l'Ajuntament per tal de trobar solucions i que, per això, no entenen aquest canvi d'actitud. «Pensem que si tot aquest procés els obliga a tancar es provocaria un dany irreparable i un problema greu pels animals», insisteix.