L'Arxiu Comarcal de l'Alt Empordà (ACAE) ha enllestit la digitalització de les actes municipals amb els acords presos per l'Ajuntament de Llers entre els anys 1820 a 1939, ambdós inclosos. En total, els tècnics de l'Arxiu han escanejat en formats tiff i jpeg un total de 7.000 fitxers, que ocupen unes 75 GB. Tota aquesta documentació, a més, s'ha redimensionat per fer-la accessible al cercador de fons i documents d'Arxius en Línia.

Es tracta, en la seva majoria, de 76 llibres d’actes del ple i que també inclouen actes de diverses comissions pericials (immobles, instrucció ...). Amb aquesta actuació, l’Arxiu Comarcal de l’Alt Empordà posa a disposició dels ciutadans uns documents de gran valor informatiu per conèixer les actuacions desenvolupades pels seus respectius consistoris entre 1820 i 1939, i per al coneixement dels principals projectes desenvolupats al municipi de Llers, que recull els debats polítics que s’hi van dur a terme durant aquest període que abasta més d'un segle.

La digitalització posa a l’abast del públic la documentació històrica del consistori llersenc i ja és consultable des del web de la Xarxa d’Arxius Comarcals (XAC) de la Generalitat de Catalunya cultura.gencat.cat/arxius/acae