El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya té previst signar, aquest dijous, les primeres actes d´ocupació amb els propietaris de les finques habitades de Vilatenim afectades pel projecte de desdoblament de la C-260. Aquest és un dels passos previs a l'inici de les obres. Més endavant també s´hauran de signar la resta d´ocupacions previstes.

La Generalitat va adjudicar durant la passada primavera les obres de desdoblament de l´últim tram que quedava per desdoblar de la carretera C-260, d´uns 750 metres de longitud, al seu pas pel nucli de Vilatenim, al terme municipal de Figueres. Els treballs es van adjudicat per un import de 8,8 MEUR a la unió temporal d´empreses formada per Copisa Constructora Pirenaica i Obras, Pavimentos e Instalaciones.

Sumant-hi el pressupost previst per a les expropiacions, la inversió per a l´obra sumarà més de 17 MEUR. La Generalitat preveïa, en el moment de l´adjudicació, que les obres comencin aquest mateix setembre amb l´execució dels dos nous vials urbans al sud i el nord de Vilatenim i tinguin una durada de 15 mesos.

La C-260, que uneix Figueres i Roses, registra una mitjana anual d´entre 21.000 i 24.000 vehicles/dia, i pot arribar als 43.000 vehicles/dia durant l´agost. El desdoblament pretén resoldre els problemes de congestió que es produeixen en aquest tram d´entrada i de sortida de la ciutat.