L'Ajuntament de Figueres i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà han anunciat aquest dilluns que "treballen amb fermesa" per resoldre els problemes que genera el servei d'acollida d'animals. Durant els últims mesos, des de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament s'han mantingut contactes amb totes les parts implicades per avaluar les deficiències tècniques i urbanístiques de les actuals instal·lacions i s'ha procedit a explorar alternatives per solucionar la qüestió a curt i mitjà termini.

El tema es va plantejar en el marc de les trobades institucionals que el Consell realitza amb tots els municipis de l'Alt Empordà. El passat 24 d'agost, en una reunió Ajuntament-Consell, es van examinar les coresponsabilitats en la prestació d'aquest servei i la viabilitat de la construcció d'unes instal·lacions supramunicipals de caràcter mancomunat.

De la reunió de l'alcaldessa, Marta Felip, i el president del Consell, Ferran Roquer, a la qual també van assistir els responsables polítics de Medi Ambient d'ambdues institucions, Francesc Cruanyes i Josep Maria Cervera, en va sortir el compromís de redactar un projecte executiu de construcció d'un Centre d'Acollida d'Animals de Companyia a l'Alt Empordà.

Per a l'alcaldessa de Figueres "és important resoldre una situació que no pot esperar més, per les molèsties que les instal·lacions actuals ocasionen als veïns i per millorar les condicions dels mateixos animals acollits". El president del Consell destaca que "l'esforç està plenament justificat i entra dins la voluntat de servei a tots els municipis de la comarca, optimitzant recursos i canalitzant necessitats".

Segons el conseller comarcal de Medi Ambient, Josep M. Cervera, el servei el gestionaria el mateix Consell, i en un breu termini de temps es presentarà al Consell d'Alcaldes un estudi de costos i les vies de finançament de la construcció. De la seva banda, el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Figueres, Francesc Cruanyes, assegura que es tracta d'oferir amb garanties un servei imprescindible. Cruanyes valora positivament la tasca que durant anys ha vingut realitzant la Societat Protectora d'Animals i Plantes de Figueres, i alhora reconeix que les actuals instal·lacions han quedat insuficients i entorpeixen la convivència urbana.

Reunió amb els portaveus

Per a aquest dimarts 1 de setembre, el regidor ha convocat els portaveus municipals a una reunió informativa amb tècnics, juristes i enginyers de l'Ajuntament per donar a conèixer a tots els grups del consistori les condicions legals i físiques de l'actual gossera i per informar-los de la voluntat política d'avançar cap a una solució definitiva satisfactòria per a totes les parts.