L'Ajuntament de Figueres i Càritas organitzen la quarta Fira d'Intercanvi de llibres de text de secundària, que té lloc dos cops a l'any. La propera es farà el dia 7 de setembre, de 10:00 a 13:00 h, a la plaça de Catalunya.

Una de les prioritats de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Figueres és la lluita per la igualtat d'oportunitats en l'assoliment de l'èxit educatiu, que és, a la vegada, una de les línies estratègiques del Pla educatiu d'entorn.

En aquest sentit, l'Ajuntament impulsa mesures diverses, com ara procurar que els alumnes disposin del material escolar i curricular, així com dels llibres que necessitin. Del treball conjunt de les regidories d'Educació i Benestar Social, amb la col·laboració necessària i imprescindible dels equips directius de les escoles, s'ha articulat un sistema d'ajudes a 587 alumnes de primària, que rebran cadascun un ajut equivalent a 75 € (un total de 44.000 €). A més a més, cada curs escolar la Regidoria d'Educació dota els centres amb una subvenció específica de 20.000 € per a l'adquisició de llibres, material i farmaciola. Cal destacar que els últims anys el Departament d'Ensenyament també ha proporcionat a escoles i instituts partides específiques per aquests conceptes.

Pel que fa a l'educació secundària obligatòria (ESO), la ciutat compta amb un banc de llibres, situat a la Fundació Clerch i Nicolau (c/ Nou, 53). La donació d'exemplars -en bon estat i que no estiguin desfasats- es pot fer durant tot el curs, entre les dotze i les dues del migdia. Aquestes reserves estan destinades a les famílies amb més necessitats que vénen derivades de Benestar Social o de Càritas.