L´exregidor Joan Puerto ha estat escollit nou president local d´Unió Democràtica de Catalunya a Castelló d´Empúries-Empuriabrava, després de la reorganització feta en el partit al municipi arran de increment de militància experimentat. Paral·lelament, Unió Democràtica ha arribat a un acord amb la formació independent local UDEM, que permetrà la col·laboració d´ambdues formacions.

El president d´Unió a Girona, Xavier Dilmé, ha mostrat la seva satisfacció per l´acord assolit "amb persones que tenen prioritats clares a nivell local però amb qui compartim també una determinada manera de fer política i d´objectius a assolir en altres àmbits". Dilmé, que ha assistit a l´assemblea local acompanyat d´altres càrrecs del partit a l´Alt Empordà, ha recordat que arran el trencament de CiU, "Unió va perdre quatre militants en un municipi en què sempre n´hi ha hagut pocs. Ara tenim l´oportunitat de créixer i de fer política pròpia com a Unió dins l´ajuntament, ja que l´UDEM hi té un regidor".

Per la seva banda, el nou president local, Joan Puerto, ha agraït la confiança dipositada en ell i ha expressat la seva voluntat d´augmentar l´autogovern d´Empuriabrava sense trencar el municipi. "Volem explorar la via de l´entitat municipal descentralitzada. Unió és un partit que hi creu i ho ha demostrat fa poc creant des del Govern l´única que existeix a Girona, la de l´Estartit. Creiem que pot ser una bona aposta i la volem estudiar en profunditat", ha explicat Puerto.