El creuer SAGA Pearl II desembarca avui a Palamós amb més de 350 persones a bord que desconeixen les parades del seu viatge. Es tracta de l'activitat Mistery Cruiser, que consisteix en el fet que els viatgers no saben a quines poblacions desembarcaran, tan sols coneixen el port de sortida i els dies de durada del viatge. En aquest cas, el SAGA Pearl II va partir el passat 20 d'agost des de la localitat anglesa de Dover, amb més de 384 persones, la majoria nord-americans, i acabarà a principis de setembre després de viatjar durant 12 dies pel Mediterrani. El creuer va arribar ahir a França i està previst que demà ho faci a Motril, Granada. Es tracta de la primera vegada d'aquest any que l'embarcaciò arriba a Palamós amb aquest format de viatge.

Durant la jornada a Palamós, els 384 creueristes se submergiran en una experiència cultural i gastronòmica d'allò més singular. L'empresa de la Bisbal Turismon Travel, encarregada de la gestió de les activitats un cop a Catalunya, els portarà al Museu Dalí i a les ruïnes d'Empúries, des d'on gaudiran d'una cantada d'havaneres i tastaran un producte tan típic com el pa torrat i les anxoves. Després, la Cobla Cassà de la Selva i l'Agrupació Sardanista de Palamós pujarà a bord del SAGA Pearl II per oferir una audició de sardanes i una mostra del ball català d'alt de l'embarcació. La genuïna proposta cultural és per a SAGA un valor afegit que la companyia vol oferir als seus clients i ho fa a través d'experiències "relacionades amb la cultura, el patrimoni i la gastronomia", explica Pol Fages, gerent de Turismon Travel.

Aconseguir creuers

La companyia que lidera Fages ja fa més d'un any que treballa "per aconseguir activitats de creuers". Fages reconeix que l'arribada d'aquests creueristes és "un repte d'organització" i que els ha obligat a duplicar el nombre de treballadors habituals per a aquesta activitat que suposarà el 10% de la facturació del 2015. En certa mesura, aquesta primera experiència és per a ells una prova de foc, ja que si l'activitat funciona, està previst que Turismon Travel col·labori amb altres embarcacions de SAGA que arribin l'any que ve a Palamós.