28 de agost de 2015
28.08.2015
Carretera veïnal

La Diputació diu que l'actuació a la carretera dels Tres Ponts serà respectuosa

El president, Pere Vila, respon als ecologistes, que s'han manifestat contra l'ampliació de la carretera entre Palau-saverdera i Castelló d'Empúries

28.08.2015 | 17:33
L´acte reivindicatiu de la Iaeden.

El president de la Diputació de Girona, Pere Vila, ha fet unes declaracions sobre el condicionament  de la carretera Gi-V-6103 entre Castelló d'Empúries i Palau-saverdera, coneguda popularment com la carretera dels tres ponts, després de l'acte reivindicatiu convocat per la Iaeden-Salvem l'Empordà. Vila ha mostratat la seva predisposició a adequar l'obra a la realitat del seu entorn.

La Diputació de Girona ha signat un conveni amb l'ajuntament de Castelló d'Empúries en que aquest li traspassa la titularitat del tram que va des del propi nucli fins als tres ponts; per tal que la carretera GI-V-6103, que actualment finalitza en aquesta zona, arribi a connectar les dues poblacions.

L'actuació prevista consisteix en millorar dos trams de corbes amb una longitud total de 900 metres, és a dir que afectarà només a un 11% del tram;  i alhora ampliar els tres ponts fins a obtenir una calçada de 6 metres en que es puguin creuar dos vehicles.
En la resta, la carretera no s'eixamplarà i l'actuació es limitarà a millorar el ferm, sense afectar la superfície dels terrenys colindants. L'actuació es preveu al voltant de 800.000 euros.

Actualment la Diputació ha redactat una memòria ambiental per tal que es pugui avaluar la viabilitat ambiental de l'actuació i les condicions necessàries que aquesta ha de complir i que s'han d'incloure en el futur projecte que s'ha de redactar.

Així mateix, Pere Vila, ha remarcat la seva voluntat conciliadora: "Som coneixedors de la sensibilitat de la zona on s'actuarà i que la carretera travessa el Parc Natural dels Aiguamolls. Des de la institució no anem contra res ni contra ningú i estarem atents a les reivindicacions que es facin". Pel que fa a l'oposició de la IAEDEN i dels ecologistes "intentarem casar la necessitat de millora de la carretera en el context natural on s'ubica i les reivindicacions que es generin, però la seguretat és primordial".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema