El grup de CDC al Congrés ha presentat 625 esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) del 2016, 63 d'elles referents a les comarques gironines. El diputat convergent gironí, Jordi Xuclà, ha criticat que és "lamentable" que la demarcació de Girona, amb el "117% de la renta per càpita de l'estat espanyol", sigui la penúltima en inversió territorial en els PGE pel 2016. "És una demostració del maltractament de l'Estat respecte les comarques gironines amb una clara intencionalitat política", ha subratllat. Xuclà ha defensat que les esmenes que han presentat pretenen "corregir el dèficit d'inversions" a les comarques gironines i per això reclamen més de 160 MEUR.

Xuclà ha subratllat que "lamentablement" el maltractament cap a les comarques gironines dins del pressupostos generals espanyols no és "una novetat del PP". El diputat ha recordat que l'any 2000 el PP va anunciar el 'Pla d'infraestructures 2000-2007' on es preveia construir 46 quilòmetres d'autovia entre Olot i Figueres i 93 més entre Tordera i Girona. "És a dir, un total de 139 quilòmetres que el PP es comprometia a acabar l'any 2007. Estem a finals del 2015 i de moment res", ha destacat.

D'entre la seixantena d'esmenes que s'han presentat es troba el desdoblament de l'N-II al tram nord, el desdoblament entre Besalú i Cabanelles, una major inversió en costes ja que els PGE del 2016 no preveuen invertir-hi ni un sol euro, més diners per restaurar els camins de ronda, inversions en matèria de rodalies i també més aportació per a la variant d'Olot una major partida per l'arxiu provincial de Girona o la rehabilitació de la casa natal de Salvador Dalí, a Figueres. En total, la formació política reclama 160.799.000 euros per corregir "el dèficit en inversions".

Xuclà ha fet aquestes declaracions aquest divendres al migdia a la seu de CDC a Girona acompanyat pel diputat convergent Carles Pàramo i el senador Joan Bagué. "Busquem la reactivació de l'economia i volem uns pressupostos orientats a que l'estat espanyol no cometi els mateixos errors que van portar-nos a la crisi econòmica", ha explicat el diputat gironí. Segons Xuclà, l'objectiu del partit és que els comptes del govern espanyol de cara al 2016 dinamitzin l'economia i, per això, des de CDC també presenten esmenes per "corregir l'escassa inversió en R+D+I i potenciar un nou model productiu per a Catalunya", ha conclòs Xuclà.