En el marc d´una visita a l´Alt Empordà, el director general de Comerç, Josep Maria Recasens, ha formalitzat la signatura de sengles convenis de dinamització comercial a Figueres i Roses, per al foment del comerç urbà en cadascun d´aquests municipis. L´objectiu d´aquests convenis „que la Generalitat subscriu amb els respectius consistoris i associacions de comerciants locals„, és crear sinergies comercials urbanes capaces de donar resposta a les necessitats actuals dels consumidors i convenir els centres comercials a cel obert en motor de la revitalització comercial i urbanística del seu entorn.

Una de les prioritats del Departament d´Empresa i Ocupació en matèria de comerç és potenciar la cooperació entre les petites i mitjanes empreses comercials que contribueixen a la renovació de l´activitat comercial, impulsar la renovació i la innovació en el sector i vehicular la col·laboració amb altres administracions per a la dinamització dels centres comercials urbans. L´objectiu d´aquest programa és donar suport als ajuntaments i les associacions de comerciants de Catalunya per a la consolidació dels Centres Comercials a Cel Obert de Catalunya (CCCO).

Signatura a Figueres

Acompanyat del director dels serveis territorials d´Empresa i Ocupació a Girona, Ferran Roquer, Recasens ha iniciat la jornada al consistori de Figueres, on juntament amb l´alcaldessa, Marta Felip, i el vicepresident de Comerç Figueres Associació, Lluis de Anguera Marin, han signat el conveni per consolidar el projecte de centre comercial a cel obert a la ciutat.

El pla d´actuacions impulsat per l´entitat Comerç Figueres Associació inclou la targeta "Empordà card", accions com la Dalirium 2.0, les Firarambla d´hivern i d´estiu, el Festival Internacional del circ, el concurs d´aparadors del festival del circ, les "Empodoneses",la cursa de Sant Josep i la fira Brunyol, Sant Jordi, les Justes i Sant Jaume, el Comerç Fashion Day, i la Fira Amics Sant Baldiri. El pla també preveu l´acció "tastets surrealistes", el concurs d´aparadors surrealistes, el Festival Acústica, el concurs d´aparadors Mostre de l Vi de l´Empodrà, accions de fidelització, la campanya de Nadal, accions publicitàries diverses, la revista suplement Comerç Figueres així com dinamització de les xarxes socials i 2.0, web i app.

De la seva banda, l´Ajuntament de Figueres reitera el seu suport al sector comercial per a seguir treballant en la consolidació del centre comercial a cel obert. Així mateix, tant el Departament d´Empresa i Ocupació -a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda- com l´Ajuntament es comprometen de forma bilateral, a col·laborar en la difusió, promoció i coordinació d´aquest pla d´actuacions. El Departament d´Empresa i Ocupació -a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM)- aporta al projecte, d´un pressupost total de 220.250 euros, una subvenció de 35.000 euros.

Signatura a Roses

Posteriorment, Recasens s´ha traslladat a Roses on ha signat un conveni de dinamització comercial amb l´alcaldessa, Montserrat Mindan, i amb el president de l´Associació de Comerciants de Roses, Miquel Gotanegra, per impulsar el centre comercial a cel obert de la ciutat.

Amb un pressupost total de 30.375 euros, el pla d´actuacions impulsat per l´Associació de Comerciants de Roses, contempla accions com la Fira festa del mar, la campanya d´estiu, les Fires d´Estiu, o la campanya de Nadal. El pla també preveu la difusió de la newsletter mensual, tòtems publicitaris, el club d´associats, així com la coordinació de les accions de dinamització. El Departament d´Empresa i Ocupació aporta 15.000 euros al pla en el marc del programa de Dinamització de zones d´alta concentració comercial del pla d´incentius de comerç, serveis, artesania i moda per